ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА САВЕЗА

Дисциплинска комисија Савеза је предвиђена чланом 8 Статута Савеза као орган Савеза, а чланом 15 истог Статута је предвиђено да Дисциплинска комисија Савеза има 5 чланова са мандатом од 4 године и могућношћу поновног избора без ограничења и бира их Скупштина Савеза из реда свих чланова свих удружења чланица Савеза.

Дисциплинска комисија Савеза утврђује да ли је стечајни управник исправно или погрешно поступао. Уколико дисциплинска комисија утврди да је стечајни управник погрешно поступао, председник Савеза је дужан да о томе обавести надлежно Министарство.

На 3. седници Скупштине Савеза је одлучено да председници регионалних удружења треба да доставе секретару Савеза име и презиме једног члана регионалног удружења за дисциплинску комисију Савеза до 15.02.2013. године.


Гостовање у Београдској хроници 16.10.2017.

Овде можете погледати наше гостовање у емисији Београдска хроника 16.10.2017.

  • Допис председници Владе Србије Ани Брнабић

    Савез стечајних управника Србије упутио је апел председници Владе Србије Ани Брнабић да се Закон о изменама и допунама Закона о стечају ne донесе на брзину и полујавно, јер то може изазвати многе негативне последице.  Добривоје Петровић, председник СУСУС-а истиче да је само 15 дана ѕа спровођење јавне расправе о поменутом нацрту премало за овако “обимну, сложену  и значајну област”.

    Допис у целости можете прочитати на овом линку